4 simpele plaatsingsfouten voor een thuisbioscoop

Goede luidsprekers, grote beeldschermen en comfortabel meubilair. Opzichzelfstaand zijn hebben deze elementen weinig impact, maar samen brengen ze het bioscoop gevoel absoluut tot leven! Als je een thuisbioscoop wilt, is het van groot belang om die elementen op de juiste manier te plaatsen.

  1. Niet geëgaliseerde luidsprekers

Het licht gaat uit en de film begint. De audio, muziek of een voice-over, speelt af. Dat moment, de start van de bioscoop ervaring, moet kloppen. Dit kan alleen als de center en surround speakers op de juiste positie en hoogte staan. Een ervaren installateur kan de ideale positie van de verschillende speakers in de ruimte bereken om écht van de geluiden in de film te genieten.

  1. Ongelijke schermplaatsing

Wat is geluid zonder beeld? Er is niks vervelender als je moet kijken naar een scherm dat een beetje gekanteld is. Afstellen, dubbelchecken en monteren.

  1. Speakers geïntegreerd in meubilair

Speakers zijn tegenwoordig niet meer zo lomp en groot. Het nodigt dan ook uit om de speakers op planken of in het tv-meubel te plaatsen en zelfs vlak tegen de muur. Toch beïnvloeden deze plekken de geluidprestaties. De geluidsgolven vertroebelen namelijk waardoor de geluidsverdeling veranderd. Het is dan ook raadzaam om de speakers van het meubilair te halen, van de muur af en uit elkaar te zetten.

  1. Plaatsing van het meubilair

Ben jij iemand die vooraan of juist helemaal achter in de bioscoop plaatsneemt? Voor de beste beleving is het midden (niet te dichtbij of te ver weg) het meest ideaal. Probeer je meubel op diverse plekken in de ruimte te zetten. Stoelen, banken met of zonder kussens: het maakt niet uit. Het helpt uiteraard als je in de tussentijd beeld en geluid hebt aanstaan zodat je de beste plek direct kan vinden.

Dus, plaatsing is alles als het gaat om het hebben van een thuisbioscoopsysteem. Wij van Home Autotainment helpen je daar graag bij!